1. Odetnij szczyt dyni wokół szypułki, wbijając nóż ukośnie. Dziura powinna być wystarczająco duża, żeby łyżką i ręką wybrać wnętrzności (średnica otworu powinna mieć około 2/3 średnicy dyni) 2. Odcięta część powinna mieć stożkowaty kształt. Nie wyrzucaj jej - posłuży jako pokrywka.
Zapraszamy do wyrażania opinii, redakcja portalu Interklasa.
Nasi partnerzy:
Projekt Polski Portal Edukacyjny Interkl@sa powstał i był realizowany w latach 2000-2011 dzięki wsparciu Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".